Politics
Cara Urusniaga Bagi Mendapatkan Tender2 Kerajaan Terlalu Sukar.
Urusniaga di Malaysia lebih kepada konsep "Anda Kenal Siapa?" daripada "Anda Tahu Apa?" - Istilah "Technical Know Who?" bukannya "Technical Know How?". Inilah punca rasuah di Malaysia.
This debate has ended
Azizan Mat Saaid : Salam hormat. Terima kasih. Pada pandangan saya, perkara ini berlaku dimana2 tempat dalam dunia dimana dunia perniagaan memerlukan kita mengenali siapa yg akan berurusan dgn kita. Oleh itu, berkaitan (...)
 
3 years, 2 months ago
1 Likes, 1 Dislikes 0 Comments
Syaiful Husni Mohamad Zillah : Melihat kepada perkembangan dunia perniagaan hari ini, adalah tidak wajar utk meneruskan konsep "Anda Kenal Siapa?". Jika pun berlaku didunia luar ianya bukanlah maksud bahawa negara ini juga perlu me (...)
 
3 years, 2 months ago
2 Likes, 0 Dislikes 0 Comments
Azizan Mat Saaid : Perkara atau budaya ini bukanlah wujud pada zaman ini sahaja saudara, keadaan ini telah berlaku sejak zaman berzaman. Ini berlaku adalah ker (...)
 
3 years, 2 months ago
2 Likes, 0 Dislikes 0 Comments
Syaiful Husni Mohamad Zillah : Persoalan pokok adalah, adakah wajar perkara ini berlaku pd sebuah kerajaan yg dikatakan mesra rakyat? Kita tidak boleh ada sebuah kerajaan (...)
 
3 years, 2 months ago
2 Likes, 0 Dislikes 2 Comments
Azizan Mat Saaid : Jikapun berlaku perkara spt yg saudara sebutkan, ianya adalah bagaikan suatu kes2 terpencil ataupun peratusan yg amat kecil dimana tidak ada (...)
 
3 years, 1 month ago
1 Likes, 0 Dislikes 0 Comments

ABOUT iPidato:

iPidato is an online debate network for people who love debates and love to debate. Sign up now and get in on the action.
Cara Urusniaga Bagi Mendapatkan Tender2 Kerajaan Terlalu Sukar.
FOR
Like
Dislike0
Results of this Debate
Points: 2347
 
 
AGAINST
Like
Dislike1
 
Points: 2827
WINNER !!!
Debate Rating
Debate Rating: 22 Points