Education, Miscellaneous, Society
Kemalangan Jalanraya di Malaysia. Pendekatan Kerajaan Tidak Berkesan.
Setiap tahun, menerusi statistik PDRM, pendekatan yg diambil mengenai kemalangan jalanraya di negara ini tdk membawa kesan positif terhadap sikap pemanduan. Satu kaedah serta kajian terperinci perlu dilakukan.
This debate has ended
Puteri Eja : Pihak kerajaan telah menubuhkan Jabatan Keselamatan Jalan Raya dengan misi menjadikan Malaysia sebuah negara yang mempunyai tahap keselamatan jalanraya setaraf dengan negara maju menjelang 2010 iaitu (...)
 
3 years, 1 month ago
4 Likes, 0 Dislikes 0 Comments
Ir Zulfaisal Othman : Jadi persoalannya kini, apa mungkin yang patut dilakukan untuk memastikan pemandu sentiasa mengekalkan pemanduan berhemah? Mungkin banyak ya (...)
 
3 years, 1 month ago
1 Likes, 0 Dislikes 0 Comments
Puteri Eja : Pada saya, kerajaan telah melaksanakan byk perkara dlm menangani masalah kemalangan jalanraya tetapi akhirnya, sikap pemandu sendiri yg perl (...)
 
3 years, 1 month ago
3 Likes, 1 Dislikes 0 Comments
Ir Zulfaisal Othman : Walaupun undang-undang diperketatkan supaya kemalangan jalan raya dapat dikurangkan, kemalangan jalan raya yang kerap berlaku sejak kebelakangan ini adalah berpunca daripada sikap pemandu yang suka me (...)
 
3 years, 1 month ago
0 Likes, 1 Dislikes 1 Comments
Puteri Eja : Menyalahkan kerajaan semata2 adalah tidak adil juga kerana sbg warganegara, seluruh rakyat adalah bertanggungjawab dlm sama2 merealisasikan (...)
 
3 years, 1 month ago
3 Likes, 1 Dislikes 1 Comments

ABOUT iPidato:

iPidato is an online debate network for people who love debates and love to debate. Sign up now and get in on the action.
Kemalangan Jalanraya di Malaysia. Pendekatan Kerajaan Tidak Berkesan.
FOR
Like
Dislike1
Results of this Debate
Points: 2996
WINNER !!!
 
AGAINST
Like
Dislike2
 
Points: 1238
 
Debate Rating
Debate Rating: 78 Points