Health, Politics, Society
Kilang Nadir Bumi Lynas patut ditutup dengan secepat mungkin.
Kilang Nadir Bumi Lynas di Kuantan, Pahang merupakan satu bukti yang baik Kerajaan tidak meletakkan kepentingan dan pendapat rakyat ketika membuat keputusan walaupun bantahan dinyatakan oleh rakyat dengan sekuat-kuatnya.
AGAINST
This debate has ended
Daniel Gooi : Salam sejahtera dan Salam Bersih. Terima kasih kepada saudara kerana menerima perbincangan ini. Pada pendapat saya, suara rakyat merupakan asas penilaian kepada sebarang keputusan pihak kerajaan. Jika (...)
 
2 years, 7 months ago
1 Likes, 0 Dislikes 0 Comments
Azmi Murid : Salam sejahtera dan salam 1 Malaysia. Terima kasih juga kerana sedia menerima saya sbg lawan hujah saudara. Apa yg saya perhatikan adalah, r (...)
 
2 years, 7 months ago
6 Likes, 0 Dislikes 0 Comments
Daniel Gooi : Adakah kita memerlukan sebulat suara bagi semua 28 juta penduduk Malaysia hanya pihak kerajaan akan membuat keputusan? Kenapa pada isu lain (...)
 
2 years, 7 months ago
1 Likes, 0 Dislikes 1 Comments
Azmi Murid : Yg pastinya....yg membantah itu bukanlah suara majoriti rakyat Malaysia juga. Tidak ada dlm mana2 undang2 dan projek perlaksanaan oleh keraj (...)
 
2 years, 7 months ago
7 Likes, 0 Dislikes 0 Comments
Azmi Murid : Harus kita ingat, ekonomi kita sangatlah bergantung kepada pengeluaran petroleum. Bila sampai masanya, pengeluaran produk hasil daripada petroleum akan berkurangan sekali gus mengurangkan pendapatan n (...)
 
2 years, 7 months ago
5 Likes, 0 Dislikes 0 Comments

ABOUT iPidato:

iPidato is an online debate network for people who love debates and love to debate. Sign up now and get in on the action.
Kilang Nadir Bumi Lynas patut ditutup dengan secepat mungkin.
FOR
Like
Dislike0
Results of this Debate
Points: 826
 
 
AGAINST
Like
Dislike0
 
Points: 3615
WINNER !!!
Debate Rating
Debate Rating: 132 Points